Детронираният световен шампион във формула Люис Хамилтън отправи ясно послание към новия първенец и своя съотборник Нико Розберг. Британецът пожела на своя колега да отпразнува трофея си, както му се полага, защото планира през 2017 година да му го отнеме.

През 2014 и 2015 година британецът съумя да увеличи титлите си до общо три, но сега беше ред на неговия партньор да празнува след Гран При на Абу Даби.

„Следващите няколко дни ще са невероятни за Нико и той ще празнува“, коментира Хамилтън пред вестник „Сън“. „Да носи №1 върху своя болид ще е страхотно чувство за него, но нека му се наслаждава, докато може. Аз ще работя много здраво през зимата, за да си взема титлата обратно.“

„Тази година всичко беше срещу мен. Беше дълъг сезон, в който завършихме със скорост и чудесна кола, но не и с резултата, който исках. Определено е трудно за преглъщане.“

„Поздравления за Нико, той направи всичко, което трябваше. Не е негова вината, че имаше почти перфектна надеждност на колата. Той направи, каквото беше нужно, но ще му кажа едно – през следващата година ще се боря здраво, за да му отнема трофея“, допълни Хамилтън.