Спорът между Люис Хамилтън и колегите му в Мерцедес е резултат от напрежението по време на състезанието и вече е в оставен в миналото, пише световният шампион в социалните мрежду след Гран при на Турция. Британецът бе видимо ядосан в разговора по отборното радио, след като спиране в бокса му струва класиране на подиума на "Истанбул Парк".

"Не очаквайте да бъда учтив и спокоен по отборното радио по време на състезание. Всички на пистата сме много амбициозни хора и ме хванаха в момент, в който страстта беше взела връх. Така е при всички. Когато сме зад кормилото, ние сме в състезанието със сърце и душа. Говорих с хората в отбора ми и случката вече е забравена. Чакаме следващото състезание", написа световният шампион в Инстаграм в понеделник.

Доставчикът на гуми "Пирели" пък подкрепи решението на Мерцедес да върне Хамилтън в бокса, тъй като е било опасно за британеца да кара със средната смес 58 обиколки. Самият Хамилтън обясни, че в този момент не е имал пълна представа за ситуацията и не е било възможно да вземе правилно решение.

"Не е вярно, че съм ядосан на Мерцедес. Целият отбор хвърля много усилия през седмицата за изграждане на най-добрата възможна стратегия, а по време на състезанията се вземат решения за части от секундата. Ситуацията на пистата просто се мени твърде често", продължи световният шампион.

"Вчера поехме много рискове и се надявахме състезанието да бъде изцяло на сух асфалт. Това не се случи. Исках да рискувам и да финиширам без спиране в бокса, но моята стратегия не сработи. В крайна сметка се върнах за нови гуми и това бе единственият ход, който можеше да осигури безопасността ми".