Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън за пореден път изрази намерение да се наслади на дълголетна кариера в „кралските гонки”. Британецът след победата си Унгария заяви, че няма никакво намерение да се оттегля от спорта в обозримото бъдеще.

На „Хунгароринг” 34-годишният британец направи поредната важна стъпка към спечелването на 6-а световна титла. Той има 62 точки преднина пред най-близкия си конкурент – своя съотборник Валтери Ботас – а до края остават само 9 старта. Ако отново Хамилтън успее да покори най-високия връх, той би имал само 1 отличие по-малко в сравнение с рекордьора Михаел Шумахер. По отношение на спечелените победи той вече е на само 10 от върховото постижение на Шумахер (91).

„Казах на момчетата от моя екип, че именно в Унгария записахме първата си победа през 2013 година и оттогава ставаме все по-силни и по-силни”, коментира Хамилтън. „Голяма част от хората бяха в тима и когато аз пристигнах. Това дълго, дълго пътешествие, което извървяваме заедно, е забележително. Точно в този момент се вълнувам да видя къде бихме могли да стигнем и какво следва оттук нататък.”

„Наистина не мога да разбера защо много спортисти взимат решение да спрат в определени моменти. Нека ви кажа едно – обожавам пилотирането. Никога не съм обичал тренировките, не говоря за тези по време на състезателните уикенди, а тестовете. Винаги съм бил откровен, че не ги харесвам чак толкова много.”

„Това, което наистина ми допада, е предизвикателството, да подходиш към уикенда и да се заровиш в данните. Този път опитах да повдигна настроението на Боно (състезателния му инженер Питър Бонингтън – б.р.), защото той не се чувства добре и защото миналото състезание, когато преминавах през ада, той успя да ме окуражи и изнесе голямата тежест. Харесва ми връзката, която имам с тези хора.”

„Един ден със сигурност ще спра, но точно в този момент се чувствам фантастично – както физически, така и психически. Затова в момента нямам никакви планове за оттегляне в близкото бъдеще. Имаме още толкова много пред нас, толкова много състезания за печелене, постижения в и извън колата, в и извън спорта”, добави Хамилтън.