Гран При на Унгария се превърна в едно от украшенията на Формула 1 през сезон 2019. Състезанието на "Хунгароринг" напомни за едни времена, които изглеждаха безвъзвратно отминали. Люис Хамилтън (Мерцедес) и Макс Ферстапен (Ред Бул) предложиха наистина зрелищна битка за първото място, което все пак отиде в ръцете на опитния британец.

Петкратният световен шампион след състезанието призна, че е опитал абсолютно всичко, за да принуди стартиралия като лидер холандец да изчерпи ресурса на гумите си до степен, която би му попречила да се защити от атака. В същото време Хамилтън не спести комплиментите си към представянето на Ферстапен, а последният, въпреки второто място, остана доволен от прогреса, който тимът му отбелязва напоследък (Ферстапен спечели 2 от последните 4 старта). По всичко личи, че на писти, които се характеризират с множество остри завои колите на Ред Бул и Мерцедес имат почти сходно представяне, а това могат да бъдат само добри новини за "биковете".

Колкото до Ферари, "скудерията" качи свой пилот на подиума, но изоставането в Унгария напълно отговори на предварителните очаквания. След лятната пауза обаче идва ред на трасета, които доста по-добре пасват на автомобила, с който разполагат Себастиан Фетел и Шарл Льоклер. Всичко това прави много вероятно след 3 седмици наистина да си разрази така желаната от всички битка между трите водещи отбора.