Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че счита състезателя на Ред Бул Даниел Рикиардо за един от основните си конкуренти, макар австралиецът да изостава в генералното класиране.

За поредна година големият дуел се води между британеца и звездата на Ферари Себастиан Фетел. В момента германецът води със 171 точки срещу 163 за Хамилтън, който се намираше в сходно положение и през миналия сезон, когато завоюва четвъртата си световна титла. Третото място се полага на Кими Райконен (Ферари, 116 точки), докато Рикирадо е четвърти със 106. Дотук австралиецът е единственият пилот извън челните два тима при конструкторите, постигнал повече от 1 победа в откриващите 10 старта.

„Ферари все още е най-силният ни противник. Според мен обаче битката е между три отбора. Смятам, че Ред Бул готви подобрения по колата си. Те ще продължат да стават по-силни в хода на годината”, отчете Хамилтън.

„Това е най-голямото предизвикателство, пред което съм се изправял с моя екип. Много ми харесва. Обичам да бъркам колкото се може по-дълбоко в техническите си познания, а същоо и да научавам нови неща. Харесва ми да търся оптималните настройки на колата за уикенда, наистина ми доставя удоволствие.”

Една от темите, по която не спира да се шуми, е бъдещето на Рикиардо. Договорът на пилота с Ред Бул изтича и се говори, че Мерцедес и Ферари се борят за подписа му.

„Смятам, че той просто трябва да държи главата си сведена и да си върши работата. Определено ще има контракти пред себе си, неговите опции ще бъдат там. Говорих си с него и не мога да кажа дали е наясно с абсолютно всички варианти. Казах му да отнесе предложенията до своя мениджър, дори бях готов да свърша тази работа вместо него”, пошегува се Хамилтън.