Люис Хамилтън с Мерцедес записа най-добро време в последния 4-и ден от първия тест на отборите от Формула 1 на пистата Каталуния край Барселона.

С гумите медиум шампионът от последния сезон записа много силен резултат от 1:19.333 мин, който е най-добър спрямо предишните постижения от предишните дни. Той беше с половин секунда по-бърз от Щофел Вандорн с Макларън, който използва много по-мекия тип хиперсофт.

Трети остана Себастиан Фетел с Ферари, който със софт гуми постигна 1:20.241 мин. Германецът навъртя общо 120 обиколки, с 10 повече от Вандорн. След слабите резултати в предните дни, днес изненадващо 4-и стана Кевин Магнусен с Хаас със суперсофт.

Фернандо Алонсо кара болида на Макларън следобед и след 51 обиколки записа 5-о време, следван от Сайнс с Рено, който бе доста конкурентен и с медиум бе малко по-бавен от Алонсо, който бе със суперсофт. Строл с Уилямс и Перес с Форс Индия допълниха първите 8.

Едва 9-и остана Макс Верстапен с Ред Бул, като притеснително беше не толкова времето му, колкото броя на направените обиколки - едва 35. Той прекара по-голямата част от сутринта в гаража. Следобед направи повече турове, но пък излетя в чакъла на завой 12. Пиер Гасли с Торо Росо направи най-много обиколки от всички - 147.