Лидерът в генералното класиране Люис Хамилтън може да стартира от последна позиция в Гран при на Турция този уикенд, тъй като от ръководството на Мерцедес обмислят да сменят двигателя на болида на британеца.

За седемкратния световен шампион това би била четвърта смяна на двигателя през сезона, при позволени три, което ще означава наказание и изпращане в последната редица за следващото състезание. Същото наказание изтърпя основният конкурент за титлата на Хамилтън Макс Верстапен, който направи четвърта смяна на двигателя преди Гран при на Русия в края на септември. Нидерландецът обаче се представи страхотно в Сочи и от 20-то място се изкачи до второ зад Хамилтън, и успя да намали щетите до минимум.

"Възможно е да го направим, но кога и как все още не е решено", обяви босът на Мерцедес Тото Волф. "Най-важното е да не запишеш отпадане заради проблем с двигателя. Можем да се справим с второ или трето място, битката за титлата ще продължи до края, но ако не финишираш... Така че следим параметрите на двигателя, за да сме сигурни, че няма да имаме проблем", допълни Волф.

След победата си в Русия Хамилтън води с две точки пред Верстапен в класирането, а до края на сезона остават седем старта. Гран при на Турция ще се проведе идната неделя.