Люис Хамилтън иска да се бори с Верстапен за още една световна титла. Британецът завърши втория след двукратния шампион от Нидерландия в Гран При на Испания вчера, когато звездата на Ред Бул постигна нов успех, за да запише петата си победа в седем кръга. 

Договорът на седемкратния световен шампион изтича в края на годината, но 38-годишният пилот разкри в неделя вечерта, че ще се срещне с шефа на Мерцедес Тото Волф днес, за да договорят нова сделка.

"Искам да продължа толкова дълго, колкото мога. Но искам да бъда там, където е той (Верстапен), или поне да се състезавам с него и съм супер фокусиран да стигна до това. Има дълъг път, но има време", сподели Хамилтън.

"Гладът ми за това никога не е изчезвал. Аз съм на страхотен етап от живота си и съм наистина щастлив", добави той.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

"Все още не съм подписал нищо, но се срещам с Тото в понеделник, така че се надявам да можем да направим нещо. Имахме толкова много срещи. И това е поредната. Но договорът винаги е в съзнанието ми, така че след като всичко стана официално, ще мога да се съсредоточа повече върху бъдещето", заяви още британецът.

"Това определено е най-добрата кола, която имаме за последната година и половина. Това е похвала за невероятните хора във фабриката ни. Това е супер окуражаващо, не само за мен, но и за всички в екипа. Това е голям тласък за морала на всички и ние ще вложим тази енергия в разработването на колата. Знам, че имаме нещо в процес на развитие и се надявам до края на годината да можем да продължим така. Ред Бул е много напред и Макс ще продължи да печели тази година. Това означава, че те могат да започнат развитие за следващата година, ако още не са го направили, и това е опасността", добави Люис Хамилтън.

Ред Бул спечели всичките седем кръга от шампионата и 17 от последните 18 състезания. След като Серхио Перес се пребори за четвъртото място в Барселона, преднината на Верстапен за титлата пред неговия съотборник Серхио Перес вече е 53 точки, а сега предстои седмица почивка преди следващия кръг от Формула 1 в Канада на 18 юни.