Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън не пропусна да отбележи перфектния си старт в новия сезон след страхотната доминация в петъчните свободни тренировки. Британецът отчете, че болидът му се е представил повече от задоволително в навечерието на първия старт за 2017 година – Гран При на Австралия.

С чудесното си представяне в 8-те дни на предсезонни тестове Ферари направи заявка да бутне германците от върха, където се намират в последните три години. Днес нещата взеха доста интересен обрат, като Хамилтън остави Себастиан Фетел на над половин секунда зад себе си.

„Страхотно усещане е да влезеш в нова ера на Формула 1 и да разполагаш с кола, която е толкова силно. Много се радвам, че започваме отново, особено след първи ден като този“, призна Хамилтън.

„Всичко беше на 99 процента перфектно. След като имахме трудности с определени проблеми в Барселона, не знаехме дали и тук няма да бъде по същия начин. Окуражаващо е, че само седмица по-късно излизаме на пистата, а колата се намира точно там, където трябва да бъде.“

„Оптимисти сме и се надявам да бъдем в челото. Имаше дни и нощи, в които болидът се държеше по същия начин като в тестовете, така че сега има едно голямо облекчение. Ферари все още са близо до нас, а и Ред Бул набират скорост“, допълни Хамилтън.