Актуалният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна искрената си изненада от нищожното изоставане на неговия тим спрямо Ферари след първите две свободни тренировки на „Монца”.

Гран При на Италия може би ще мине без рисуваното от мнозина ярко превъзходство на „скудерията”. Шарл Льоклер и Себастиан Фетел продължиха и днес да доминират на правите отсечки спрямо Мерцедес, но Хамилтън успя да даде най-бърза обиколка на „Монца”, която отстъпваше само с 0,068 секунди спрямо топ постижението на Льоклер.

„Това не е значима разлика предвид това как стояха нещата в предишното състезание”, коментира Хамилтън. „Очевидно Ферари бяха доста бързи в правите.”

„Ние сме доста силни – поне така мисля – в състезателни условия, но може би се оказахме една идея по-близо в рамките на една обиколка. Изглежда се очертава битка.”

„Определено съм изненадан, но, честно казано, не знам какво да очаквам от този уикенд освен че те ще бъдат бързи в правите, което си е така. Има достатъчно завои, в които можем да наваксаме. Ферари не са бързи в завоите, така че нещата се уравновесяват.”

„Все още мисля, че ще бъде наистина трудно състезание, но сме на едно равнище с Ферари, което е доста добре”, добави Хамилтън.