Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще стартират от първа редица в Гран При на Китай, а между тях се намеси Ферари-то на Себастиан Фетел.

"Интересен уикенд за нас, беше ни трудно, надявам се да сме постигнали верния баланс. Фераритата са много бързи, знаехме, че ще е оспорвано. Последната ми обиколка бе най-добрата, не започна толкова добре, но след това се чувствах много силен, знаех, че имам няколко десети преднина, беше ми притеснено в 14-ти завой, след това пресичайки линията само чаках да видя какво са направили останалите. Беше невероятно, мисля, че това е смисълът на състезанията," заяви Хамилтън, след като спечели полпозишън.

"Благодарен съм, че съм част от семейството на Мерцедес и заедно вървим по този вълнуващ път", коментира той за 75-я полпозишън за отбора.

Отново и пак Люис: Хамилтън тръгва първи в Китай

"Специално утре ще е необикновен ден. Чух, че състезанието ще е мокро в началото, тази година още не съм карал при подобни условия. Затова утре ще е нов урок за мен, ако е мокро," допълни Хамилтън.

Себастиан Фетел "Сесията бе добра, ако бяхме малко по-напред, щеше да ми е още по-приятно. Може би натиснах спирачките малко по-рано. Колата ни е силна, независимо от условията. Видяхме, че Мерцедес се справя отлично в квалификацията, ще видим утре как ще е състезанието."

Валтери Ботас остана само на една хилядна зад Фетел: "В рамките на една дълга обиколка, една хилядна е съвсем малко. Съжалявам, че успя да се намеси между нас. Но състезанието е утре, стартираме като отбор, на първа и трета позиция. Времето може да е много различно утре. Очакваме оспорвана битка на пистата."