Настоящият шампион от Формула 1 Люис Хамилтън очаква най-големия конкурент на Мерцедес - Ферари, да се прегрупира и опита да отвърне на удара след разочароващото начало на сезона в Австралия.

Там станахме свидетели на двоен триумф за Мерцедес с първо място за Валтери Ботас и второ за Хамилтън, докато Себастиан Фетел и Шарл Льоклер от "черните кончета" се наредиха четвърти и пети - зад третия Макс Ферстапен от Ред Бул.

Тези резултати изненадаха мнозина специалисти, защото Ферари определено доминираше по време на предсезонните тестове в Барселона. Хамилтън обаче не бърза да се радва, тъй като е наясно, че италианският отбор ще иска да отвърне на удара.

"Може би не само аз, но и всички други са изненадани, че се получи такава разлика между нас и тях", каза Хамилтън.

"От това, което всички твърдяха и от анализите, които аз изчетох, останах с впечатлението, че те са по-напред от нас преди началото на сезона. Това обаче бе опровергано през последния уикенд и честно казано нямам представа какво се обърка при тях. Не мисля, че направихме нещо по-специално или необичайно, а просто си свършихме работата. Не трябва да ги отписваме в този момент, защото те ще бъдат двойно повече мотивирани да се върнат по-силни. Трябва да останем концентрирани", допълни британският пилот. /БГНЕС