Шефът на Ферари Фредерик Васьор разкри повече за договора на Люис Хамилтън със Скудерията. Французинът разкри, че контрактът на седемкратния световен шампион е за три години и продължава до края на сезон 2027. 

"Люис е важен символ, защото изпраща положително послание към падока за бъдещето на отбора. Той трябваше да направи избор: „Къде имам най-голям шанс да спечеля световния шампионат през 2025, 2026 или 2027 г.?“ Той каза: „Ферари“, сподели Васьор.

Ако Хамилтън изкара цялата продължителност на договора си, то това би онзачавало, че британецът ще се състезава поне до 42-годишна възраст. 

„За нас това е и най-добрият начин да привлечем добри кадри. Имаме добри специалисти във Ферари, но аз искам да подсиля отдела още малко. Повечето инженери са във Великобритания. Ако се преместите от Мерцедес, които са в Бракли и отидете в Ред Бул, които се намират в Милтън Кийнс, запазвате децата си в същото училище и запазвате същата къща. В този случай можеш да се преместиш много бързо“, каза още ръководителят на Ферари.