Ромен Грожан бе изписан днес от болницата, където бе откаран след ужасяващата си катастрофа в началото на Гран при на Бахрейн миналата седмица.

„Дори в Холивуд няма такова нещо. Мисля, че ще има малко психологическа работа, защото наистина видях смъртта насреща си. Мога да кажа, че се чувствам щастлив, че съм жив. Виждам нещата по различен начин. Иска ми се също така да се върна в колата – в Абу Даби ако е възможно, защото искам историята ми във Формула 1 да приключи по различен начин“, заяви Грожан пред TF1.

„Усещането бе за много по-дълго време от 28 секунди, тъй като на три пъти опитвах да изляза от кокпита. Във визьора ми всичко се оцвети в оранжево, виждах пламъците в лявата част на колата. Някак махнах коланите. Волана го нямаше, сигурно е изхвърчал при удара. Мислех за много неща, включително за Ники Лауда. И си помислих, че не може всичко да свърши така, не сега“, добави още той.

„Не можеше историята ми във Формула 1 да приключи по този начин. Казах си, че заради децата трябва да изляза. Извадих ръце в огъня, усещах го как гори по шасито. Измъкнах се, после усетих някой да дърпа екипа и така разбрах, че съм навън. Беше ме страх повече за семейството и приятелите, отколкото за мен самия. Децата са най-голямата ми гордост“, каза французинът.