Отборът на Алпин потвърди информацията, че Бруно Фамен ще напусне поста на ръководител на отбора след края на август. Фамен ще продължи да работи за Рено, но на нова позиция, отговаряща за всички моторспорт активности на групата във Вири, където се произвеждат задвижващите системи на Алпин.

Тази промяна идва точно година след като Фамен пое управлението на Алпин на „Спа“, заменяйки Отмар Шафнауер. Въпреки че първоначалното му назначение беше временно, той беше назначен за постоянно в началото на годината. Въпреки това, това „постоянно“ назначение продължи малко повече от половин сезон.

Според непотвърдена информация, решението за премахването на Фамен от поста ръководител на отбора е взето по инициатива на новия съветник на Алпин Флавио Бриаторе.

Наследникът на Фамен ще бъде обявен в най-скоро време, но засега фаворит за поста изглежда бившият британски състезател Оливър Оукс. В момента Оукс ръководи отбора на Хайтек, който се състезава във Формула 2 и Формула 3. Хайтек бе сред кандидатите за нови отбори във Формула 1 преди година, но кандидатурата на отбора не бе успешна.