Нико Хюлкенберг може да стане трети пилот в някой от отборите във Формула 1 за сезон 2021, но това все още не е потвърдено. Засега германецът има подписан един договор – с австрийската телевизия Сервус. Твърди се също така, че освен това ще е резервен състезател едновременно в два екипа – Мерцедес и Астън Мартин.

„Съчетаването на работата като резервен пилот и телевизионен коментатор е напълно възможно. В противен случай нямаше да го обсъждаме“, заяви Хюлкенберг.

„Перспективите за позицията на резервен състезател са съвсем нелоши. Довършваме дискутирането на подробностите. Но това не е постоянен пост. Затова е възможно да се комбинира с работата в Сервус. Подготвям се постоянно да критикувам бившите си колеги и да ругая, за да получа в крайна сметка договор за титуляр! Но сериозно погледнато, задачата ми ще е да помагам на основния коментатор и да споделям вътрешна информация", добави още той.

„Сложно е да стане, когато си на резервната скамейка… От друга страна, по време на пандемия всичко може да се случи. Няма смисъл да гадая. Важното е, че ще съм в падока и ще съм на състезания през сезона. Ако все пак успея да се върна, то това би било огромен успех!“, каза германецът.