Пилотът на Ред Бул Пиер Гасли получи недвусмислено предупреждение от шефа на отбора Кристиан Хорнер. Британецът посъветва своя подчинен да се възползва добре от лятната пауза във Формула 1 и да започне да извлича максимума от потенциала на колата.

В неделя 23-годишният французин записа пореден разочароващ резултат, завършвайки на 6-о място в Гран При на Унгария. Предвид факта, че със същия автомобил неговият съотборник Макс Ферстапен победи в 2 от последните 4 старта (а на „Хунгароринг” завърши втори), за ръководството на „биковете” изглежда недопустимо Макларънът на Карлос Сайнс-младши да завърши пред Гасли.

„Уикендът беше фрустриращ за Пиер. Стартът му не беше най-добрият, първата обиколка – също, затова трябваше да се състезаваме със Зауберите и Макларъните. Ние имаме нужда той да се бори с Ферарита и Мерцедесите. Правим всичко възможно, за да му помогнем да успее в това начинание.”

„Мисля, че наистина той трябва да използва времето си през лятната почивка, да направи анализ на първата половина от сезона и да си извади поуки за втория дял. Жизненоважно за нас, ако искаме да имаме шанс да настигнем Ферари, той да започне да се класира по-високо”, добави Хорнер.