Пилотът на Ред Бул Рейсинг Пиер Гасли направи поредното разочароващо състезание, при това на домашното си Гран При на Франция, а шефът на отбора във Формула 1 Кристиан Хорнер не му спести нищо в коментарите си след състезанието. Британецът заяви, че не разбира как така 23-годишния състезател не е успял да завърши в топ 10 предвид потенциал, с който разполага неговия автомобил.

Ферстапен не показа дори минимално съчувствие към партньора си

Гасли отново беше в сянката на Макс Ферстапен, който се нареди четвърти на „Пол Рикар” и успя да остави зад себе си Себастиан Фетел (Ферари). Френският пилот на Ред Бул имаше късмет, че стюардите наложиха две 5-секундни наказания на Даниел Рикиардо (Рено), които запратиха австралиеца от 7-а на 11-а позиция. Така Гасли всъщност се класира 10-и.

„Гасли свърши добра работа при първата си серия от обиколки с меките гуми и после го върнахме на пистата по най-добрия начин”, анализира Хорнер. „Фантастична работа от момчетата в гаража, направиха най-бързия питстоп за деня. Колата престоя неподвижна само 1,9 секунди.”

„Вкарахме Гасли на позиция да атакува Даниел (Рикиардо – б.р.), а той после просто не се справи с твърдите гуми. Впоследствие загуби позиции и спрямо други пилоти. Разочароващо е кола като неговата да не завърши в топ 10. Сигурен съм, че много добре ще разгледаме ситуацията с него.”

„Все пак успяхме да разделим Фераритата, което беше максимумът, който Макс Ферстапен можеше да постигне днес. Той извади на показ всичко от тази кола. Още веднъж се представи много зряло. Към момента ни липсват някъде около 2-3 десети от секундата. Да се надяваме, че скоро ще ги наваксаме”, допълни Хорнер.