Собственикът на Форс Индия Виджай Маля говори открито за възможността от следващия сезон отборът от Формула 1 да се състезава под ново име. Индиецът подчерта, че няма да бърза с подобно решение, като има шанс подобна промяна изобщо да не се случи.

„Засега няма конкретен краен срок”, коментира бизнесменът. „Дали това ще се случи през тази година или следващата? Не мога да отговоря на този въпрос, защото не сме поставени под напрежение да вземем решението отрано. Когато правилното име дойде съгласно партньорските ни ангажименти, тогава ще направим стъпката.”

Розовият цвят е подсъден... поне във Формула 1

„Всичко се роди в дискусията с определени спонсори, които изразиха притеснения, че Форс Индия е твърде географско име, специфично ориентирано към определена територия. Става дума за международни спонсори, които работят с нас или искат да работят с нас, а нямат бизнес в Индия.”

„Смятам, че е дошъл моментът да им предоставим глобална възможност чрез нашата платформа, така че след живота като Форс Индия, сега може би е време за промяна. Естествено, не можем постоянно да променяме името на отбора, така че новото име ще трае минимум 10 години. В момента обмисляме”, добави Маля.