Анализаторът Траян Сарафов сподели по време на предаването "Формула 1 Токшоу" впечатленията си от атмосферата по време на Гран При на Австрия.

"Атмосферата на състезанието беше великолепна. Тя допринесе изключително много за силното състезание. Страстта на холандските фенове беше енергизираща. За тях нямаше значение как се представи Макс Верстапен по време на състезанието. Те бяха там за купона", коментира Сарафов.

"Значението на Верстапен за холандската публика е изключително голямо. Това беше като подготовка за следващия сезон, когато ще имаме и същинско Гран При на Холандия. Подкрепата и знанията на холандците са впечатляващи".

"Втората по численост група бяха поляците. Те продължават да подкрепят Кубица навсякъде. Освен тях присъстваха и британците, подкрепящи Хамилтън, както и финландците, които бяха там основно за Кими Райконен, а не за Валтери Ботас. На последно място имаше голямо присъствие на българи. Те бяха във всички сектори на трасето, както и българските знамена".

"Цялата тази разнообразна палитра доказва, че твърденията за умиращата Формула 1 са абсолютно безпочвени. Нормално е да има по-интересни и по-безинтересни стартове, това е част от чара на спорта", завърши Сарафов.