Феновете на Формула 1 имат всички основания да се вълнуват за предстоящата по-късно днес квалификация за Гран При на Унгария. Причината за това стана последната свободна тренировка, която показа изключително малки разлики между трима от водещите пилоти – Люис Хамилтън (Мерцедес), Макс Ферстапен (Ред Бул) и Себастиан Фетел (Ферари). Макар актуалният световен шампион да завърши на върха в листата с времената, Ферстапен и Фетел го последваха с изоставания от съответно 13 и 82 хилядни от секундата.

Най-бързите времена бяха поставени в последните 6-7 минути от заниманието, което беше скъсено с десетина минути заради сериозен теч на масло по цялата дължина на четвъртия завой и следващата къса права. Той стана в резултат от провелия се по-рано на „Хунгароринг” старт от Формула 2.

Хамилтън буквално с последния си опит за бърза обиколка оглави класирането с 1:16,084 минути. Зад Ферстапен и Фетел се наредиха Валтери Ботас (Мерцедес) и Шарл Льоклер (Ферари), чийто изоставания обаче изглеждаха доста по-сериозни – 271 хилядни за финландеца и над 3 десети от секундата за партньора на Фетел. Топ 6 затвори другият пилот на Ред Бул – Пиер Гасли, който обаче имаше два пъти по-голям пасив спрямо лидера в сравнение с този на класиралия се точно пред него Льоклер.

Квалификацията за Гран При на Унгария стартира в 16 часа българско време, като ще можете да я проследите пряко в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.