Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел увери феновете на „скудерията”, че болидът му разполага с достатъчно скорост, за да преследва победата в Гран При на Канада.

Германецът не успя да се пребори с Люис Хамилтън в съботната квалификация и ще стартира от втората позиция в утрешното състезание. Четирикратният световен шампион изостана на над 3 десети от секундата зад британеца, който завоюва 65-и пол позишън в кариерата си и изравни постижението на Айртон Сена.

Знаменит Люис се катапултира в орбитата на Сена

„Смятам, че имам скорост, за да победим”, не загуби оптимизъм Фетел. „Не съм толкова доволен от последния си пробег в квалификацията.”

„Ще ми се да можех да повторя втората си обиколка и да измъкна още мъничко от нея. Опитах да натисна прекалено, но се оказа твърде много. Бях наясно, че трябва да се представя още по-добре.”

Сълзи зад тъмните очила: Уникален дар разтърси Хамилтън

„Чувствам се уверен за първата обиколка. Видяхте, че времената за обиколка ставаха все по-добри. Вярвам, че днес имахме правилната стратегия”, коментира Фетел, който прекара битката с гуми супер софт, докато всички други (с изключение на съотборника му Кими Райконен) заложиха на ултра меките.