Себастиан Фетел сподели днес, че се е почувствал сякаш е „закъснял за училище“, подготвяйки се да даде начало на сезона си на Гран При на Австралия тази седмица, след като пропусна откриващите две състезания от календара на Формула 1.

Четирикратният световен шампион от Германия не взе участие в стартовете в Бахрейн и Саудитска Арабия миналия месец заради коронавирус.

„След като дадох положителен тест и пропуснах първите две състезания, усещането е все едно съм закъснял за училище, така че наистина нямам търпение да стартирам сезона си“, каза Фетел, който има три успеха на пистата в Мелбърн.

Най-младият световен шампион във Ф1 е сега на 34-годишна възраст и е в 15-ия си пълен сезон в най-престижната автомобилна надпревара. Той спечели за първи път на „Албърт Парк“ през 2011, карайки за Ред Бул, след като го стори през 2017 и 2018 с тима на Ферари. Фетел ще има доста за наваксване по отношение свикване с болида на Астън Мартин след ограничени предсезонни тестове и предвид факта, че повечето от съперниците му имат вече две състезания на сметките си.

„За мен, след близо месец извън колата, ще бъде важно да свикна с болида по време на тренировъчните сесии и се надявам да се подобрим в това, което обикновено е едно вълнуващо и непредсказуемо състезание“, допълни германският пилот.

Неговият заместник, докато той отсъстваше с COVID-19 – резервният състезател Нико Хюлкенберг, финишира на последното 17-о място в Бахрейн и 12-и в Саудитска Арабия. Съотборникът на Фетел Ланс Строл също изпитва затруднения с това да поведе отбора, който заедно с Уилямс са единствените без точка до тук през кампанията.