Асът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел съвсем резонно беше разочарован след ужасяващата квалификация за Гран При на Япония, която го остави на 9-а стартова позиция за утрешното състезание.

До голяма степен лошото представяне на „скудерията” – Кими Райконен зае 4-о място точно зад Макс Ферстапен (Ред Бул) – беше обусловено от собствените грешки в определянето на стратегията относно гумите. Големият враг Мерцедес беше перфектен в това отношение и съвсем логично Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще поведат колоната.

Този факт, както и изоставането на Фетел от 50 точки спрямо британеца, нямаше как да направят четирикратния световен шампион щастлив човек. „Дали днешният ден не беше добър за Ферари? Не, не беше”, коментира германецът.

„Първият ми пробег беше окей, допуснах грешка в завоя „Спуун”, така че там загубих време. От втория си пробег в Q3 не успяхме да извлечем нищо, защото дъждът започна да се изсипва.”

„Това не е позицията, която заслужаваме. Разполагаме с по-висока скорост, отколкото предполага 9-ото място. Утре ще бъде нов ден. Няма да е лесно, когато стартираш от дъното, но мисията не е невъзможна”, допълни Фетел.

Стартът за Голямата награда на Япония е утре, 7 октомври, от 8,10 часа българско време. Можете да проследите цялото състезание чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.