Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел счита, че показаното по време на предсезонните тестове умишлено не дава ясна представа за реалните възможности на големия конкурент Мерцедес и новия му болид.

Ботас: Със сигурност не сме със секунда пред Ферари и Ред Бул

На база състезателните симулации, които отборите извършиха, изглежда шампионите при конструкторите през последните 4 години отново ще доминират. Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас беше средно по-бърз от Фетел с 0,55 секунди на обиколка в хода на вторите 4 дни на трасето „Каталуня”. Впечатляващото в случая е, че финландецът дори не заложи на най-бързите гуми, а караше с медиум. Фетел от своя страна направи доста по-реалистична симулация с комбинация  суперсофт-медиум-медиум. Това доведе и до твърдения, че може би през 2018 година не Ферари, а Ред Бул би бил основният конкурент на Мерцедес.

„Нашите конкуренти Мерцедес и Ред Бул използваха само един тип гуми при симулациите със състезателна дистанция, което не е нещо, което можеш да направиш по време на истинско Гран При”, отчете Фетел. „Това оставя своя белег върху стратегиите и, естествено, крайния резултат.”

Хамилтън: Мерцедес научи каквото трябваше от тестовете

„Ние започваме с една солидна база. Трябва да продължим работата по нейното развитие, да откриваме и подобряваме потенциала на колата. Имам огромно доверие в нашия отбор, знам колко умели и отдадени са момчетата в Маранело.”

„Нямахме нито един сериозен проблем с колата, а аз се забавлявах, докато пилотирах. Нямам търпение за Австралия, защото веднъж щом стъпим на пистата, всички ще караме и ще се състезаваме при едни и същи условия. Както казах по-рано – имам доверие в нашия автомобил”, завърши Фетел.

Сезонът във Формула 1 стартира на 25-и март с Гран При на Австралия.