Асът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел вярва, че Маурицио Аривабене е точният човек за поста на отборен шеф и не бива да бъде сменян.

Трудностите на Ферари след лятната пауза породиха множество слухове, че италианецът може да загуби поста си. След Гран При на САЩ, където Люис Хамилтън записа поредна победа, разликата между британеца и Фетел в първенството стигна 66 точки. Това значи, че 32-годишният Хамилтън се нуждае от минимум 5-о място в Мексико, за да си гарантира спечелването на 4-а световна титла.

Във Ферари засега няма да се режат глави

Само дни по-рано дори президентът на Ферари Серджо Маркионе трябваше да отрича, че Аривабене ще бъде освободен от поста си. Днес ръководителят получи публична подкрепа и от Фетел.

„Дали Аривабене трябва да остане? Абсолютно! Вижте резултатите, вижте къде беше Ферари през 2014 година, вижте колко нелепа беше формата. Духът определено беше спаднал. Аривабене бе ключът към възвръщането му, той отвори нещата и промени нещата, които се вършеха в течение на 20 години преди това”, заяви Фетел.

Бриаторе: Ферари сбърка с доверието към Райконен

„Маурицио има уклон към иновациите и работи по креативен начин. Той е точният човек, защото е добър лидер, много е уважаван от всички на всяко ниво в компанията. Аз абсолютно съм му фен.”

„Сега резултатите идват. Тази година щеше да ни хареса, ако бе малко по-различна, но такива неща се случват. Ние все още се развиваме като отбор, създаваме една култура и не сме приключили своето пътуване”, допълни Фетел.