Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел се закани, че няма да допусне настоящия сезон да завърши по аналогичен начин на предния, когато неговият голям конкурент от Мерцедес Люис Хамилтън грабна титлата след силно представяне след лятната пауза.

В последните 2 състезания Фетел преживя големи разочарования, като в Германия сам изпусна победата заради пилотска грешка в дъжда, която го запрати в една от предпазните стени. В неделя на „Хунгароринг” той просто не можеше да се мери с Хамилтън, особено след сбъркан пит стоп.

През следващите 3 седмици шампионатът излиза в почивка, а Фетел изостава вече с 24 точки от лидера Хамилтън. „Както се случваше досега инерцията минава от единия към другия лагер”, заяви Фетел. „Не си направих услуга преди седмица в Германия, но смятам, че това е част от състезанието. Случват се и такива неща.”

„В сравнение с миналата година, ние загубихме шампионата просто защото нашата кола не беше достатъчно бърза във финалния етап от сезона. Изключвам от сметките състезанията, в които не успяхме да завършим. Затова се надявам сега да бъде различно, дотук показахме, че колата ни е много по-ефективна и все още има голям потенциал, който да разкрием. Затова съм уверен, че можем да се подобрим. Определени ни очаква вълнуваща втора част от сезона”, допълни Фетел.