Германският пилот Себастиан Фетел се сбогува с Формула 1 по доста любопитен начин. Носителят на четири световни титли от дните си в Ред Бул, покани всички от бокса да потичат с него на пистата "Яс Марина" в Абу Даби. 

Фетел сложи бяла тениска, на която пишеше "Danke F1" или "Благодаря Ф1". Той остава една от легендите на спорта. Всички участници във вечерното тичане в Абу Даби пък носеха тениски, на които пишеше "Danke Seb". Към специалното изпращане на пилота се присъедини и колегата му Мик Шумахер, с когото имат много близки отношения заради голямото приятелство на Фетел с Михаел Шумахер. 

Фетел обяви оттеглянето си от Формула 1, но преди дни един от големите му съперници - Люис Хамилътн, сподели, че няма търпение отново да види германеца в спорта. Хамилтън вярва, че Фетел ще се завърне един ден в болид от Формула 1.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Състезанието в Абу Даби ще е последно за Николас Латифи, Даниел Рикардо и Мик Шумахер, като и тримата не намериха място в отбор от Формула 1 за догодина и ще пропуснат сезон 2023. Разбира се, пред тях все още може да се отвори врата за завърщане в спорта, а Даниел Рикардо най-вероятно ще заеме мястото на резервен пилот в тима на Ред Бул.