Съветникът в Ред Бул д-р Хелмут Марко обяви новината, че Даниел Рикиардо ще се присъедини към "биковете" като резервен пилот за 2023 година. Австралиецът остана без отбор, след като в Макларън привлякоха младия Оскар Пиастри.

Ралф Шумахер обаче намекна за нов скандал, който се задава в лагера на Ред Бул. Според него Рикиардо се завръща в тима, за да може да замени Серхио Перес. Проблемите между мексиканеца и Макс Ферстапен бяха очевидни в Бразилия, когато нидерландецът не пожела да даде позицията си на съотборника си. Чеко се бори за второто място в шампионата с Шарл Льоклер и всяка точка за него е от голямо значение, за разлика от Ферстапен, който вече си е осигурил титлата. 

„Не съм на 100% сигурен, че Перес ще е съотборник на Макс догодина. Мисля, че Рикардо има добър шанс. Зад кулисите сигурно се водят много агресивни разговори, защото според мен Макс иска нова комбинация", сподели Ралф Шумахер.

„Той е лидерът на Ред Бул. Цялото бъдеще на отбора е изградено около него с този договор, който той има до 2028 година. В крайна сметка той носи големите успехи на отбора. Точно заради това според мен неговият договор му позволява той да влияе върху избора на втори пилот. И аз мисля, че той предпочита Рикиардо“, завърши той.

Самият Даниел Рикиардо все още не е взел решение и присъединяването му към Ред Бул не е официално, въпреки че и шефът на тима - Кристиан Хорнър, сподели, че оферта към австралиеца има.