Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че не е склонен да разкрива каквито и да било детайли около състезателната стратегия в отбора във връзка с Гран При на Русия. Германецът така и не даде конкретен отговор защо не се е подчинил на нареждането да пропусне своя съотборник Шарл Льоклер, който след отпадането на германеца се пребори за трето място.

Четирикратният световен шампион направи страхотен старт в Сочи и потегляйки от 3-а позиция, успя да излезе начело много бързо. След това дойдоха и заповедите от бокса, на които Фетел не се подчини, оправдавайки се с дистанцията между колите. Докато на 32-годишния състезател му бе наредено да се отдръпне и пропусне стартиралия от полпозишън Льоклер, той продължи да записва най-бърза след най-бърза обиколки в ранните етапи от състезанието.

При преминаванията в бокса от Ферари се погрижиха да направят така, че смяната на позициите да бъде факт. После дойде и отпадането на Фетел малко след преминаването му в бокса, което облагодетелства много сериозно Мерцедес и германците се поздравиха с двойна победа.

„Е, не знам какво точно се случи там, ако трябва да бъда честен. Говорих с Шарл преди състезанието и нещата бяха кристално ясни”, коментира Фетел. „Не знам, може би съм пропуснал нещо. Сигурен съм, че ще имаме разговор по въпроса. Влизанията ни в бокса бяха с цел колите да завършат на първо и второ място.”

„Не получихме резултата, който искахме. Стратегията? Не знам дали искам да я споделям с вас. Не желая да поставям отбора в лоша позиция по-късно, защото някой казал нещо си. Знам, че не е честно и хората имат правото да знаят, но все пак не е голяма работа. Когато отпаднах, аз бях на трето място, а Шарл беше първи, докато обсъждахме начин да мина покрай Люис.”

„Очевидно направих много добър старт, който ми отвори няколко опции. Дали бих разкрил нещо повече? Съжалявам, предпочитам да не го правя”, добави Фетел.