Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен защити своя колега от Ферари - Себастиан Фетел, който допусна грешка, коствала му победа в домашното Гран При. Четирикратният световен шампион излетя от пистата на 13-ти завой в 52-та обиколка, докато водеше пред пилота на Мерцедес Валтери Ботас с девет секунди.

Инцидентът му коства сигурна първа победа на "Хокенхайм", която отиде при основния му конкурент за титлата Люис Хамилтън с Мерцедес. Британецът от своя страна потегли едва 14-ти след проблеми в квалификацията.

Младият холандец е на мнение, че "в тези условия да изхвърчиш изведнъж е напълни нормално". - "Беше много сложно, особено в този завой", добави Ферстапен.

"Условията бяха сложни, понеже дъждът, който бе предвиден да удари пистата по време на състезанието, не стана достатъчно силен, за да могат да се използват гуми за мокра писта“, добави холандецът, който спря за гуми за мокра настилка, но след само два тура се върна към сликовете.

Тази грешка коства на Фетел лидерството в шампионата, където вече изостава с 17 точки от Хамилтън. Тя също така идва и в много важен психологически момент в шампионата, тъй като след Гран При на Унгария тази седмица следва лятната пауза.