Себастиан Фетел бил близо до отказване от Формула 1 преди да подпише с Рейсинг Пойнт, призна самият той на пистата Муджело. Четирикратният световен шампион и Ферари обявиха още пез май, че ще се разделят в края на 2020 година. Последваха месеци на спекулации, като една от информациите бе, че ще отиде в тима от Силвърстоун, който от догодина ще е заводски екип на Астън Мартин. Тя бе потвърдена тази сутрин, след като снощи бе оповестено напускането на Серхио Перес.

„Не знам дали има мярка колко близо можеш да стигнеш до отказване. Мислих много преди да взема окончателно решение. В крайна сметка реших, че трябва аз да съм на първо място. Да видя какво е най-добро за мен. Вярвам, че това решение е такова и нямам търпение да го докажа“, каза Фетел.

„През последните седмици въпросът доста се обсъждаше. Но честно казано, това не изигра особено голяма роля за мен, защото съм убеден в силата на отбора. Те се справиха забележително добре през последните години като се има предвид, че нямаха пари. А се доближиха до големите екипи.“

„Има огромен потенциал за растеж. Чакам да се присъединя към отбора и да се постарая да помогна с всичките си знания и опит, за да стигнем конкурентно място на стартовата решетка. Не мога да правя никакви прогнози, но изпитвам надежда. Вярвам в тима и в хората там. Според мен те са способни и за първи път разполагат с приличен инструментариум.“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.