Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че трите поредни победи, които тимът завоюва в шампионата няма да са от значение, ако в края на 2019 година не бъде постигната главната цел – спечелване на титлата.

Германецът записа дебютен успех през 2019 година, като триумфира в Гран При на Сингапур. Той все така изостава драстично от временния лидер Люис Хамилтън (Мерцедес), който има 296 точки срещу 194 за германеца. Съотборникът на Фетел – Шарл Льоклер също не е в по-добра позиция със своите 200 точки.

„От доста време съм тук във Ферари и мисля, че има само един начин тимът да се завърне, където му е мястото – като се спечели титлата”, заяви 32-годишният Фетел.

„Подобна присъда може да изглежда твърде жестока, но нещата са такива, каквито са. Реалностите са такива и ние работим по въпроса. Мисля, че през тази година ще ни бъде много, много трудно да преобърнем нещата предвид настоящата форма на Мерцедес през последните 14-15 състезания.”

„Имаме нужда от нещо повече, очевидно е, че се стремим да бъдем най-силния отбор, а в момента случаят не е такъв. Последните три състезания бяха добри за нас, така че това е добре за нашето самочувствие, но ни предстои още много работа”, добави Фетел.