Направилият поредно страхотно състезание Шарл Льоклер остана доволен от двойната победа на Ферари в Сингапур, но призна, че е разочарован от факта, че не е стигнал до победата. Изходът на състезанието се реши от стратегията на тима, която ощети пилота от Монако. 

"Винаги е трудно да загубя победа по този начин, но в крайна сметка съм щастлив, че взехме първите две места. Това е първа двойна победа за нас този сезон, всички заслужаваха това. Надявахме се може би за подиум, а се прибираме с двойна победа. Затова съм щастлив, но съм и много разочарован от начина, по който се наредиха нещата за мен. Всеки би бил разочарован." 

"Нека изчакаме още няколко състезания, всичко към този момент изглежда много позитивно. Бяхме много добри и в квалификациите, и в състезанието, инженерите ни свършиха страхотна работа." 

"Стратегията беше да отблъсквам останалите, това бяхме решили преди състезанието и останах дисциплиниран към плана. Но пак искам да кажа, че най-важна е победата за отбора", заяви Шарл Льоклер след състезанието.