Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел очаква болидите през 2017 година да бъдат много по-бързи, което ще повиши степента на трудност за него и неговите колеги. Германецът обаче няма против, тъй като това ще направи шампионата по-забавен.

В края на миналата година станаха ясни големите промени в правилника, който разрешава по-широки гуми и по-силно притискане към асфалта. Целта на всичко това е резултатите за една обиколка да станат средно с 5 секунди по-добри.

Катастрофа на Фетел спря тестовете за мокро време

„Колите ще бъдат много по-бързи“, коментира Фетел. „Не толкова на правите, там даже си мисля, че като скорост ще бъдат по-бавни. Разликата ще се усети в скоростните завои, което означава, че силите, които ще въздействат на нас, ще са по-драстични. Така спортът ще стане по-физически.“

„Интересно е да се види как ще се държат гумите. Ще имаме доста по-добро притискане към асфалта, отколкото през миналата година. Като цяло, това е голяма промяна. Очаква ни голямо предизвикателство.“

"Пирели" се оправда за инцидента с Фетел

„Няма да се учудя, ако имаме възможност да натискаме автомобила по-здраво в по-дълги периоди от състезанието. Не би трябвало да бъдем толкова лимитирани от гумите. Надявам се състезанията да станат по-добри и по-забавни. Когато можеш да караш по-бързо, винаги е по-интересно“, завърши Фетел.