Пилотът на Ферари Себастин Фетел заяви, че Ферари заслужава добър резултат на Гран При на Мексико. Немецът бе над всички в квалификацията и така спечели 50-и полпозишън в кариерата си.

„Тук е трудно и хлъзгаво и е трудно. Имах трудности в завой шест, почти изпуснах колата. Трябваше да върна до първа предавка, знаех, че последния сектор, ако не допусна грешка, ще затворя обиколката“, коментира Фетел.

„Вчера не бях много бърз, но мисля, че през нощта успяхме да подобрим нещата с натрупаните данни. Ще видим утре какво ще се случи, но състезанието следва да изглежда добре за нас“, добави Фетел.

„Надявам се утре да повторим доброто представяне. Ние атакуваме на сто процента. Ферари заслужава добър резултат“, каза за финал немецът.

На вой ред Макс Ферстапен, който ще започне втори заяви: „Много съм ядосан. Не знам защо, но в третата фаза не успях да отключа потенциала на гумите. Втори съм, но не очаквах това. Дадох всичко, исках първата позиция“.

„Нашите конкуренти свършиха добре работата си. Мисля, че в последната обиколка можех да съм по-бърз, но едва ли много щеше да повлияе. Борим се за победата. Утре ще видим какво ще се случи“, коментира Хамилтън.

Битката за голямата награда на Мексико е в неделя (29 октомври) от 20.45 часа и ще може да бъде гледана по GONG PLAY и по DIEMA SPOR.


Разбираш ли от Формула 1? Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1.