Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел разкри, че не е могъл да атакува първото място на Люис Хамилтън (Мерцедес) в квалификацията, тъй като го е дострашало да бъде по-агресивен в последния завой.

Британецът спечели пол позицията в утрешния старт за Голямата награда на Китай, като бе по-бърз със 186 хилядни от секундата в сравнение с Фетел. Германецът имаше шанс да го измести от върха, тъй като приключи финалната си бърза обиколка след него. Резултатът му стигна, за да измести другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас, изпреварвайки го с 1 хилядна.

Отново и пак Люис: Хамилтън тръгва първи в Шанхай

„Наслаждавах се доста, може би щях да бъда и по-бърз в края и тогава щях да съм още по-доволен“, допълни Фетел. „В последния завой загубих малко време и ме хвана шубето, затова натиснах спирачките по-рано.“

„Очевидно битката с Валтери беше много оспорвана, след като постигнахме достатъчна разлика, за да бъдем пред него. Не бих казал, че можех да спечеля чак толкова много време. Предвид, че постигнахме такъв резултат на тотално различно трасе, при условия доста по-хладни от тези в Мелбърн, това са без съмнение добри новини“, каза още Фетел.