Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел трудно прикриваше позитивните си емоции след спечелената квалификация за Гран При на Сингапур. Германецът беше наистина недостижим, оставяйки своя подгласник Макс Ферстапен (Ред Бул) на три десети от секундата зад себе си.

Интересното в случая бе, че Ред Бул диктуваше събитията във всяка една от свободните тренировки, а Ферстапен даваше най-бързите времена в Q1 и Q2, преди Фетел да преобърне нещата в последната част от битката за позиции.

Конкурентите ще гледат гърба на Фетел в Сингапур

Германецът има перфектна възможност да се върне в дуела за титлата с Люис Хамилтън. Британецът, който спечели двете състезания след лятната пауза, завърши пети със своя Мерцедес.

„Обожавам тази писта”, каза Фетел по отношение на „Яс Марина”. „Колата не беше лесна за управление, но сякаш оживя и ставаше по-добра и по-добра с напредването на вечерта. Затова съм много доволен от постигнатото.”

„Това е изумително трасе и се усеща, когато колата заработи по-добре и можеш да правиш каквото поискаш. Знаех, че имаме това темпо. Имахме трудности да стигнем дотук, затова съм доволен”, добави Фетел.