Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел заяви след двете свободни тренировки преди Гран При на Китай, че все още не се чувства напълно уверен с болида на отбора за настоящия сезон. Германецът също така намекна, че тимът се бави с „ключови нововъведения” по автомобила.

Четирикратният световен шампион определено изпитва трудности в началото на кампанията, като неговият дебютиращ за „черните кончета” съотборник Шарл Льоклер се справя доста по-успешно в точково отношение. В Гран При на Бахрейн Фетел показа трудности при пряка битка за позиция срещу Люис Хамилтън (Мерцедес) и логично желае отборът бързо да намери подходящите за него решения.

По време на тестовете в Бахрейн Фетел направи директно сравнение, качвайки се върху шасито на своя съотборник. Той заяви, че изпитанията да помогнали за намирането на подобрения, но още не вярва на 100 процента в своята кола.

„Шанхай е съвсем различна писта и това ти позволява постоянно да научаваш нещо ново относно усета за колата”, коментира 31-годишният германец.

„Въпреки всичко считам, че все още можем да станем по-добри. Още не сме стигнали до финалната линия. Колата се усеща по-добре, но не и на 100 процента. Усеща се, че тук и там се намира в застой, не те задоволява напълно. Но беше окей. Поне знаем къде точно са проблемите. Сега очаквам да видя дали ще намерим решенията”, добави Фетел.

Състезанието за Голямата награда на Китай - трети кръг за сезон 2019 във Формула 1 - ще се проведе в Шанхай на 14 април. Проследете свободните тренировки, квалификацията и самия старт чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Квалификацията за Гран При на Китай стартира в събота от 9 часа българско време. Можете да я проследите пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.