Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не скри своето разочарование от крайно невероятната развръзка в квалификацията за Гран При на Италия. Германецът заяви, че не е получил шанса да получи планираната подкрепа от своя съотборник Шарл Льоклер, който в крайна сметка спечели правото да стартира от първа позиция в неделя.

„Опитах се да се промуша измежду колите, но хората просто бяха… Пред мен имаше Макларън (Карлос Сайнс-младши – б.р.) и Рено (Нико Хюлкенберг – б.р.) Рено, които блокираха пътя”, каза четирикратният световен шампион.

„Не успяхме да стигнем  до втори опит за бърза обиколка, както и много други. При първите опити бях сам с чиста писта пред себе си, а при вторите не исках да бъда в същата роля. Сесията се оказа приключила, така че изобщо не успях да стартирам обиколката си. Няма как да бъда доволен от този факт. Не това беше замисълът ни.”

„Нямаше никакъв смисъл Шарл Льоклер да ме изпреварва на този етап”, каза германецът по отношение на своя съотборник, който явно е трябвало да излезе пред него за финалните опити. „Той трябваше да бъде пред мен през цялото време. Колата ни беше много добра, бях направил силна обиколка, но без ефекта на издърпване (т. нар. слипстрийм), а това беше разликата между това да бъдеш с или без полпозишън”, завърши Фетел.