Доста трогателен подарък направи лидерът на Ферари Себастиан Фетел на всеки един механик от отбора. Той подари фотоалбум на всеки един като в него има снимка на всеки един човек от екипа. Подаръците бяха дадени преди Коледа.

Отделно от това той се обърна към екипа и със специално писмо.

"Скъпи приятели, голямо благодаря на всички. Така и не успяхме да донесем в Маранело шампионската купа, но мога твърдо да кажа, че направихме всичко възможно и сме длъжни да продължим да работим в същия дух! 

Дайте да запретнем ръкави, да подобрим вътрушната комуникация, да си помагаме един на друг... Само при съвместна работа ще бъдем силен и сплотен колектив и ще може да направим следващата крачка.

Привързаността към делото и ентусиазмът ще ни напарвят невероятен отбор! Обещавам Ви, че ще дам всичко от себе си, за да постигнем целите си през Новата 2019 година.

С най-добри пожелания, голямо благодаря!, пише Фетел към механиците на Ферари.

Фетел завърши на второто място в класирането при пилотите след Люис Хамилтън като финишира шампионата с актив от 320 точки. Ферари също завърши на второто място в битката при конструкторите след Мерцедес с актив от 571 точки.