Себастиан Фетел може да пропусне и състезанието в Саудитска Арабия. Пилотът на Астън Мартин даде положителен тест за коронавирус малко преди уикенда за Гран при Бахрейн. Съгласно правилата той бе поставен в изолация. Негов заместник в надпреварата на Сахир бе Нико Хюлкенберг.

След състезанието на Сахир, шефът на Астън Мартин Майк Крак заяви, че Фетел се чувства по-добре. Въпреки това той може и да не успее да се възстанови напълно и да получи разрешение да кара в Джеда. Седемдневният период на карантина на Фетел в Бахрейн теоретично би трябвало да позволи на германеца да пътува до Саудитска Арабия в четвъртък. Единственото условие е той даде негативен тест за COVID-19.

„Себастиан участваше в нашето онлайн съвещание“, заяви  Майк Крак пред медиите.

„Гласът му звучеше по-добре в сравнение с преди два дни. Все още не знаем кога той ще е напълно здрав. Налага се да изчакаме още два дни. Признавам, че не съм на 100 процента запознат с коронавирус ограниченията в Саудитска Арабия.  Не мога да кажа дали Фетел ще бъде допуснат да влезе в страната“, обясни Крак.

Съвсем наскоро Саудитска Арабия отмени всички ограничения, свързани с COVID-19. Това би гарантирало безопасното влизане на Фетел в страната. 

Междувременно Хюлкенберг ще пътува заедно с отбора. Германецът може отново да вземе участие с новия болид на Астън Мартин.

„Аз така или иначе ще бъда в готовност и като резерва. Предполагам, че в четвъртък или петък ще се разбере дали екипът ще има нужда от мен на пистата.“