Лидерът в класирането при пилотите във Формула 1 Себастиан Фетел смята, че щом всички останали копират неговия тим Ферари, то това свидетелства за добрата работа, която отборът е свършил.

През 2017 година „скудерията”, след дълго чакане, като че ли най-сетне произведе болид, който би могъл да им донесе едната от двете титли. В периода 2014-2016 година Ферари имаше много сериозно трудности, като за тези три години записа едва 3 победи (всичките през 2015-а).

Райконен: Все още има скорост у мен

Благодарение на промените в аеродинамичната регулации италианците скъсиха рязко изоставането си спрямо Мерцедес, макар все още да се предполага, че двигателят на германците е по-добрият.

„Усилията ни бяха възнаградени”, коментира 30-годишният Фетел. „Неоспорим факт е, че през последните няколко години нямахме най-добрата кола, а също е вярно, че не бяхме и най-добрите по отношение развитието на автомобилите си. Смятам, че прогресът ни през този сезон е съвсем различна история, а ние продължаваме да вървим напред.”

Хамилтън: Напусна ли Мерцедес, напускам и Формула 1

„Внесохме доста промени и виждаме, че доста от другите отбори ни копират, а това е добър знак и свидетелство за трудната и добре свършена работа. Ще продължим да натискаме”, каза Фетел.

„Смятам, че знаем от какво има нужда нашата кола. Нормално е на различните писти да има известни разлики в представянето ни. Същото важи и за пилотите – някои от нас харесват едни писти, а други имат свои любими трасета. Нормално е някъде да сме на върха, а другаде – не”, завърши състезателят.