Основните претенденти за титлата във Формула 1 през тази година, Себастиан Фетел с Ферари и Люис Хамилтън с Мерцедес имат еднакъв избор на гуми за Гран При на Германия другата седмица.

И двамата са избрали по два комплекта гуми медиум, четири меки и седем ултрамеки.

Техните съотборници, Кими Райконен с Ферари и Валтери Ботас с Мерцедес съответно са със само един комплект медиум, пет меки и също седем ултра меки.

Пилотите на Ред Бул са с разделена стратегия като и двамата имат по два комплекта от типа медиум, Даниел Рикиардо има три меки и осем ултра меки, докато Макс Ферстапен има избор като тези на Хамилтън и Фетел.

Пилотите на Рено, Карлос Сайнс и Нико Хюлкенберг са с най-агресивната селекция като и двамата имат по десет комплекта от ултра меките гуми. 
Сайнс обаче има два меки и един медиум, докато Хюлкенберг е с един комплект меки и два медиум.

Единственият пилот с повече от два комплекта е дебютантът Шарл Льоклер, който има цели три в допълнение с два меки и осем ултра меки.

Проблем за всички пилоти на Хокенхайм ще е отсъствието на традиционни за Европейските кръгове Формула 2 и ГП3 серии, което ще означава, че по пистата няма да има толкова много отложен каучук, което може да доведе до по-високо от очакваното износване на сликовете.