Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че тимът подготвя „някои трикове”, които да му помогнат в неравната дотук битка с Мерцедес за челните позиции. Германецът намекна, че Гран При на Канада може да се превърне в първото разочарование за безгрешния дотук опонент.

„Сребърните стрели” спечелиха всяко от първите 6 състезания през сезона, като единствено в Монако не постигнаха двойна победа. Световният шампион Люис Хамилтън дотук взе 4 успеха, докато другите две отидоха на сметката на неговия съотборник Валтери Ботас.

Трасето „Жил Вилньов” в Канада се характеризира с дълги прави и зони за интензивни спирания, което би трябвало да направи двигателя на Ферари конкурентен. Мерцедес има огромно предимство в завоите с ниска скорост, което тук няма да бъде така ясно изразено. През 2018-а Фетел спечели и полпозицията, и състезанието в Монреал, като на този етап не изключва повторение на подобна развръзка. „Винаги има малки трикове, на които да заложиш, въпросът е дали ще направят разликата”, заяви 31-годишният германец.

„Няма обаче да седя тук и да бъда черноглед по темата. Миналата година пистата се оказа доста силна за нас. Имаме няколко трикове в ръкава си, а дали ще проработят или не – ще видим.”

„Имаме някои идеи да подобрим позицията си, а те звучат доста обещаващо, но истинското доказателство, единственото доказателство ще бъде хронометърът”, допълни Фетел.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!