Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел използва интересна метафора, за да заяви, че силите на неговия тим и тези на Ред Бул са силно изравнени. Германецът показа нееднозначно, че счита австрийците за основен конкурент за Гран При на Сингапур, като не изключи и вероятността за троен сблъсък за върха (заедно с Мерцедес).

През миналата година трасето в Сингапур беляза най-слабото представяне за Мерцедес, но днес „сребърните стрели“ показаха, че са си извадили поуки. Нико Розберг даде най-добрите резултати, докато Фетел остана с пети резултат. Въпреки това пилотът на „скудерията“ вярва, че той и Ред Бул ще имат своите шансове срещу германските доминатори.

„И Мерцедес, и Ред Бул ми изглеждат много силни“, коментира Фетел. „Смятам, че Мерцедес е фаворит, докато ние се возим в една и съща лодка с Ред Бул.“

„Ще се опитаме да нагласим всичко, а после да получим шанс да атакуваме челните позиции“, добави той.

Фетел завърши тренировката на секунда зад Розберг и в същото време с пасив от 7 десети от секундата спрямо своя съотборник Кими Райконен. „Не бях изцяло доволен от представянето, малко се борех с баланса на колата и поради това не намерих своя ритъм. Мисля, че обиколката ми като цяло не е достатъчно добра. Кими от своя страна се справи доста добре и се чувстваше комфортно“, допълни Фетел.