Водещият пилот на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел опроверга слуховете, че възнамерява да се оттегли от спорта след края на сезона.

През 2019-а доста хора очакваха „скудерията” да отправи реално предизвикателство към Мерцедес, но случаят отново не е такъв. Петкратните шампиони при конструкторите дотук взеха 6 успеха от 6 старта, като единствено в Монако не записаха двойни победа. До момента болидът на Ферари показва трудности при работата с гумите, ала това няма да откаже Фетел току-така.

„Нямам никакви планове да спирам с Формула 1”, каза 31-годишният германец. „Все още се забавлявам много, а и имам недовършена работа с Ферари.”

„Искаме да опитаме всичко възможно през този сезон, за да преобърнем нещата. Гран При на Канада може да бъде началото. Колата ни е добра, но все още я опознаваме. Тази година ни е по-трудно да намерим най-добрия начин за работа с гумите. Научаваме нещо всеки ден, а тези знания ни помагат при изграждането на болида за следващия сезон”, допълни Фетел.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!