Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен призна, че не е отишъл при Естебан Окон от Форс Индия след края на състезанието в Бразилия с идеята да търси саморазправа. Холандецът обясни, че е бил съвсем нарочно провокиран от своя съперник, който го лиши от победата на "Интерлагос" след сблъсък помежду им.

Заради действията си 20-годишният холандец ще трябва да положи 2 дни обществено полезен труд.

"Лесно е да говорим, след като всичко е минало. Просто исках да го видя и да го питам: "Какво става, как можа да допуснеш подобно нещо?", разказа Ферстапен.

"Той обаче моментално ми отговори: "Аз бях по-бърз от теб" (сблъсъкът се случи, докато Ферстапен опитваше да затвори противника си с обиколка - б.р.), а го каза с такава широка усмивка."

"Опитах да бъда позитивен към моите механици, но това второ място просто не беше редно. А ето че го виждам него, който вместо да се извини, действа по коренно противоположния начин."

"Дали това бе отмъщение за дуелите ни във Формула 3? Не, той изобщо не ми е конкурент във Формула 1. Аз се фокусирам върху хората, които заслужават това и които са добри пилоти", добави Ферстапен.