Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен очевидно има желание да продължи враждата си със Себастиан Фетел. Холандецът заяви, че отнемането на третото място, което пилотът на Ферари заслужи в Гран При на Мексико, е донесло „мъничко справедливост“ за странните събития в края на състезанието.

На пистата Ферстапен пресече трети финиша, но веднага получи санкция от 5 секунди, тъй като не пропусна Фетел пред себе си, при положение, че премина през тревата във втория завой в 68-ата обиколка. Германецът побесня от случилото се и започна да псува противника си по радиото, а впоследствие употреби и доста нецензурни реплики по отношение на състезателния директор на Ф1 Чарли Уайтинг. Все пак Фетел стъпи на подиума, но 3 часа по-късно класирането му променено заради санкция от 10 секунди поради непозволени дефанзивни маневри.

„Смятам, че решението на стюардите да накажат Себ донесе мъничко справедливост“, коментира Ферстапен. „Той определено направи погрешно движение, което се наказва по силата на правилника.“

„Стига да можем да се придържаме към правилата всяка седмица, няма да го има това раздразнение, което изпитахме след състезанието. Наистина се радвам, че Даниел Рикиардо стигна до подиума след силното каране, което направи. Това е страхотен резултат за отбора“, добави 18-годишният холандец.