Пилотът на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен счита, че предстоящото Гран При на Барселона може да обуслови как ще протече сезона оттук нататък. Макар надпреварата да се явява едва 5-и кръг от общо 21, холандецът смята, че на трасето, където се проведоха предсезонните тестове, могат да разкрият ужасно много отговори за посоката пред шампионата.

Инцидентът, който срути мира в Ред Бул

20-годишният талант на „биковете” отчаяно жадува сносно представяне, защото предишните му състезания до едно бяха белязани от спорни моменти. В три от тях той се замеси в инциденти с други състезатели, като върхът беше в Баку, когато предизвика катастрофа със съотборника си Даниел Рикиардо, която доведе до отпадането на двете коли. Преди нея Ферстапен имаше сблъсък с Люис Хамилтън (Мерцедес) в Бахрейн, докато в Шанхай съумя да завърти болида на Себастиан Фетел (Ферари) и го лиши от място в призовата тройка.

„Всички навъртяха много обиколки в Барселона (по време на зимните тестове – б.р.), но ще бъде интересно да видя как са прогресирали колите през тази година”, коментира Ферстапен.

Лауда: Пилотите на Ред Бул да платят от джоба си за мазалото в Баку

„Предстоят ни много подобрения по колата, надявам се да бъдат позитивни и да сме дори по-близо до лидерите. Разбира се, и останалите отбори ще добавят нови части.”

„Може да се окаже страшно ключов момент от сезона и съм заинтересуван да видя как ще се представят всички.”

„Вярвам, че колата ни е много бърза. Все още трябва да работим по върховата скорост, но дано и това се получи с времето. Естествено, че очаквам добър уикенд тук, където дойде първата ми победа във Формула 1. Нямам търпение за началото на европейската част от кампанията”, допълни Ферстапен.